2 Ιουλίου 2014

Σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και πιπεριά τσίλι






Εύκολη μακαρονάδα αρκεί να σου αρέσουν τα καυτερά.

Γυρνάς από τη θάλασσα και σε 7 λεπτά τρως. Τόσο όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια. 


Το καλοκαίρι δεν υπάρχει λόγος να αυτομαστιγονόμαστε με περίπλοκες συνταγές. Η μαγκιά βρίσκεται στην απλότητα και την ευκολία. Έστω κι αν ακόμα δεν έχεις φύγει για διακοπές, δεν υπάρχει λόγος να τρως χρόνο στο καμίνι της κουζίνας. 



Αλλά ακόμα κι αν κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν συντρέχει, μπορεί απλά να σου αρέσει τρελά αυτός ο απλός μα τόσο ταιριαστός συνδυασμός υλικών. Εγώ που τα γράφω όλα αυτά, ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

 Η ισχυρή πιπεριά τσίλι, μαζί με το δυναμικό σκόρδο, συναντούν τα φίνα ζυμαρικά και ο έρωτας προβλέπεται θυελλώδης. Παρακαλώ να μου αφήσετε τη γαβάθα και λίγο χρόνο... Εχω μια μικρή δουλίτσα. 




ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ


Υλικά για δύο άτομα: 

     1)      ½ πακέτο σπαγγέτι (250 γραμμάρια)
     2)      2 πολύ μεγάλες σκελίδες σκόρδο ή τρεις μικρότερες , λιωμένες με την πρέσα σκόρδου ή πολύ ψιλοκομμένες
     3)      50 γραμμάρια ελαιόλαδο καλής ποιότητας
     4)      2 μέτριες πιπεριές τσίλι πολύ ψιλοκομμένες
     5)      Αλάτι 

RED HOT CHILI PEPPERS...



Μέθοδος: 

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατά προτίμηση τα κάνουμε al dente. Είναι ωραίο να είναι «ζωντανό» το μακαρόνι. 

Την ώρα που τα μακαρόνια βράζουν βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι να θερμανθεί (όχι να κάψει). Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο ταυτόχρονα, ανακατεύουμε για μισό με ένα περίπου λεπτό σε μέτρια θερμοκρασία. Δεν θέλουμε το σκόρδο να καεί και να μαυρίσει ούτε η πιπεριά να ψηθεί πολύ. Ίσα – ίσα να βγάλουν τα αρώματά τους στο λάδι. Μόλις περάσει περίπου το λεπτό, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Βγάζουμε τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε άμεσα στο τηγάνι με το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα!


Καλή επιτυχία!!





22 σχόλια:

  1. aglio olio e peperoncino .... η απλοτητα των υλικων σε ολο της το μεγαλειο!
    απο τις παρα πολυ αγαπημενες μας μακαροναδες!
    οσο για την φωτογραφιση .... ζωγραφισες παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα το ίδιο Μαρίνα.
      Είναι αγαπημένη μου μακαρονάδα και παρά την απλότητά της ηθελα να την παρουσιάσω καθώς δεν συναντάς συχνά τόσο ξεκάθαρες και δυνατές γεύσεις σε ένα πιάτο!

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα υπόλοιπα!!!!!!!!!
      Φιλιά και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  2. Λατρεμένη συνταγή καθώς λατρεύω το σκόρδο και τα καυτερά!!
    Η φωτογραφία δε της πιπεριάς είναι για πίνακα ενώ η τρίτη "εναέρια" για πόστερ!
    Την καλημέρα μου :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεύεις το σκόρδο λοιπόν, τα καυτερά και τα ασιατικά!
      Να που η λίστα μεγαλώνει σιγά σιγά!

      Γέλασα πολυ με την εναέρια μακαρονάδα μου....
      Πίσω από την εικόνα κρύβεται η εξής φράση: Την τρως και γίνεσαι αεροπλάνο από το κάψιμο! χαχαχαχαχχα Εξ΄ου και η υπτάμενη πιρουνιά! χαχαχαχααχα

      Καλημέρα Δήμητρα και σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!
      Υ.Γ. Την πιπεριά θα την εκτυπώσω για την κουζίνα μου!!! ;)

      Διαγραφή
    2. Ένα μόνο θα σου πω...πιλί-πίλι.... καυτερή Αφρικανική σάλτσα που βάζεις στην μύτη του κουταλιού και ιδρώνεις το καταχείμωνο!
      Έγω βέβαια το βλήμα, την πρώτη φορά που τη δοκίμασα κι από την χαρά μου πως είναι καυτερή, πήρα ένα κομμάτι κρέας και το βούτηξα για τα καλά μέσα και μάλιστα αναρωτιόμουν γιατί όλοι οι άλλοι στο τραπέζι είχαν σταματήσει να τρώνε και με κοίταζαν......... χρειάζεται να συνεχίσω;;;; χαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. χαχχαχαχχαχαχχαχαχαχχαα

      Όχι μη συνεχίσεις. Αφήνω την φαντασία μου να καλπάσει!

      χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Κάποτε ήταν από τις πολύ αγαπημένες μου μακαρονάδες -και βεβαίως οι πρώτες προσπάθειες μαγειρέματος- όταν είχα ανακαλύψει τις Ιταλικές γεύσεις... Είναι κι η ευκολία της απίστευτη και η νοστιμιά της επίσης.

    Οι φωτογραφίες σου έχουν γίνει ιδιαίτερα όμορφες και εμπνευσμένες!
    Πολλά μπράβο και πολλά φιλιά.

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζαμπία μου!
      Η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή... Ετσι δεν λένε?
      Φτιάξ την να θυμηθείς τα παλιά και να απαλαγείς από το βάσανο του τι θα φας μες τον καύσωνα μετά τη θάλασσα!

      Σε ευχαριστώ για τα υπόλοιπα!!!!!!!!!!!!!!
      Σε φιλώ πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  4. δεν θα πω παρα μονο ένα: μακαροναδαααααααααααααααααααα.... !! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλή, υπέροχη και καυτερή!!!

    Οι φωτογραφίες σου μαγνητίζουν!!!
    Πράγματι, οι δύο φωτογραφίες με τις πιπεριές είναι για πόστερ!!

    Έγραψες πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήξερα ότι θα την εκτιμούσες.
      Το διαισθανόμουν.
      Θα σου έλεγα να σου κάνω το τραπέζι, μα εσύ κάνεις πολύ πιο ιδιαίτερες μακαρονάδες, οπότε προτιμώ να μου το κάνεις εσύ!!!!!!!!!!!!!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!!!!!!
      Φιλί τεράστιο!

      Διαγραφή
  6. Χρυσαυγούλα να πω οτι εκτός της συνταγής θαυμάζω για άλλη μια φορά και τις φωτογραφίες σου!!!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λίλα μου! Εκτιμώ πολύ το ότι μπήκες στον κόπο να μου αφήσεις το συγκεκριμένο σχόλιο!
      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Ότι πρέπει για δείπνο! Μπράβο Χρυσαυγή, με γλίτωσες από το τι θα φάμε πάλι σήμερα.
    Γρήγορη και νόστιμη συνταγή, αν και εγώ θα βάλω ένα τσίλι, δεν μπορώ τα πολύ καυτερά.
    Πανέμορφες οι πιπέρισες στις φώτο σου.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μίνα μου!
      Λοιπόν, δοκίμασε την πιπεριά καθώς την κόβεις και αν δεις ότι είναι πολυ καυτερή βάλε μία. Αν πάλι δεις ότι είναι έτσι κι έτσι βάλε δύο. Μου έχει συμβεί να βάλω μία και ειλικρινά να μην έχει ίχνος καψίματος το φαγητό. Λες και είχα φτιάξει τη μακαρονάδα μόνο με σκόρδο ήταν... Γι΄αυτό σου λέω... μην σε φοβίζουν οι δύο. Κάνε μόνο μια δοκιμή.

      Σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες!
      Φιλιά πολλά κι από μένα!

      Διαγραφή
  8. Ένα θα σου πω. Για αυτή τη φωτογραφία σου με τα ωμά σπαγγέτι άνοιξα καινούργιο board στο interest.
    Όσο για τη μακαρονάδα, κλασική αγαπημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχα
      Τι λες τώρα??????
      Πάω pinterest να δω!!!!!!!!

      Σε φιλώ κοριτσάρα!

      Διαγραφή
  9. Κρατάω το σκόρδο και το λάδι, την πιπεριά θα την αφήσω λόγω ευαισθησίας. Αγαπώ μακαρονάδες και ειδικά τις απλές και νόστιμες σαν αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκορδάκι και καυτερή πιπερίτσα είναι ότι καλύτερο για τη μακαρονάδα μου!Καληνύχτα κοριτσάκι με τις λιχουδιές σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και δεν ειμαι λάτρης της καυτερης πιπεριάς, υπεραγαπω τα ζυμαρικά και οι φωτογραφίες σου με κόλασαν βραδιατικαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η απλότητα στο μεγαλείο της.
    Οντως ότι καλύτερο μετά το μπάνιο σε λίγα λεπτά.
    Η γεύση του ελαιολάδου με το σκόρδο είναι φανταστική. Εβαλες και την καυτερή πιπερίτσα και την έκανες ''τούρμπο''.
    Οι φωτογραφίες σου φανταστικές έχω να πω. Πολύ ωραίες γωνίες λήψης.
    Μπράβο Χρυσαυγή.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή