13 Δεκεμβρίου 2011

Κράκερς παρμεζάνας

           
           Καλημέρα!! Τρίτη και 13 σήμερα για τους προληπτικούς!!!



           Χάθηκα τον τελευταίο καιρό. Ήταν να κάνω ανάρτηση πριν από 4-5 μέρες αλλά με τις υποχρεώσεις δεν πρόλαβα να καθίσω να γράψω. Αν και την φωτογράφιση της συγκεκριμένης συνταγής την είχα κάνει λίγο καιρό πριν… ευτυχώς για μένα!! Και σαν να μην έφταναν οι τόσες δουλειές, μας χτύπησαν αλύπητα και οι αρρώστιες. Είμαστε από χθες σαν «την εντατική» και εγώ τρέχω σαν την τρελή με τις κομπρέσες μία στην μικρή, μία στη μεγάλη μου κόρη. Που καιρός για bloging??


           Ενόψει λοιπόν των γιορτών, θα προτείνω κάτι πανεύκολο που είναι περισσότερο εφέ, παρά φαγητό. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε ένα τέλειο γεύμα που θα ετοιμάσετε. Γιατί οι λεπτομέρειες ως γνωστόν κάνουν την διαφορά!!


          Μιλάω για κράκερς παρμεζάνας που γίνονται σε 3 μόλις λεπτά. Μπορείτε μάλιστα να τα έχετε ετοιμάσει 3 έως 5 μέρες νωρίτερα και να τα φυλάξετε σε κουτί μπισκότων. Τα χρησιμοποιούμε σε πράσινες σαλάτες, αντί για κρουτόν κομματιασμένα πάνω από σούπες βελουτέ, «καρφωμένα» πάνω σε ρυζότο ή σαν σνακ με το ποτό σας πριν από το γεύμα.



ΚΡΑΚΕΡΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ


Υλικά:


1) 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2) ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
3) 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη


Εκτέλεση:


            Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


            Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα 3 υλικά μας. Παίρνουμε το κουταλάκι του γλυκού και φτιάχνουμε πάνω στη λαδόκολλα βουναλάκια παρμεζάνας, αποτελούμενα σε ποσότητα από 2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα. Προσέχουμε να είναι το ένα με το άλλο σε απόσταση γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος η παρμεζάνα «απλώνει» και έτσι μπορεί να μας κολλήσει το ένα με το άλλο.


           Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσουν. Μόλις λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν τελείως. Αν τα βγάλουμε στο μπαλκόνι θα κρυώσουν μέσα σε 5 λεπτά. Τότε τα ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο και τα κρατάμε σε τσίγκινο δοχείο για 3-5 μέρες.







12 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα!!!!Υπεροχα τα κρακερ σου!!!!Γεια στα χερακια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Κατρινα!!Να είσαι καλά και να μας επισκέπτεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσαυγή καλησπέρα για να σου πώ την αλήθεια εγω θα τα κρατούσα για τον εαυτό μου δεν θα τα έδινα σε κανέναν,έτσι για να σκάσουν χαχαχα!!! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία είναι τα κράκερς παρμεζάνας.
    Στολίζουν & συνοδεύουν πολύ όμορφα διάφορα φαγητά και σαλάτες.
    Ωραίο χρώμα έχουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ροδάνθη μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!! Την ημέρα που τα έφτιαξα για να τα φωτογραφίσω, μόλις τελείωσα τη φωτογράφιση αρχισα να τα τρώω. Δεν μπορούσα να αντισταθώ και τα έφαγα όλα, με αποτέλεσμα προχθές που έκανα την δημοσίευση και την είδε ο άνδρας μου, παραπονιόταν γιατί δεν του κράτησα ένα να δοκιμάσει και αυτός!!!!
    Marion σε ευχαριστώ πολύ, όντως είναι υπέροχα σαν στολισμός του πιάτου ή συνοδευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!!ΑΠΙΘΑΝΑ ΤΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Χρυσαυγή και καλώς σε βρήκα!
    Πολύ ωραία τα κράκερς και μου αρέσει το όλο στήσιμο της φωτογράφησης!
    Περαστικά στα κοριτσάκια σου και καλή δύναμη στη μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς όρισες fotolabida1, να σαι καλά!
    Κι εσύ Ερμιόνη καλώς ήρθες! Κι εσύ όμως δεν πας πίσω!! Και οι δικές σου φωτογραφίες είναι καταπληκτικές! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! Να τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είναι υπέροχα!δοκιμασε τα σε ενα ρυζότο με ξυνόμηλο :)
    καλώς σε βρήκα Χρυσαυγή με το νόστιμο και ζεστό σπιτάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σε βρήκα και εγώ cook! Ο συνδυασμός που προτέινεις πρέπει να είναι πολύ καλός!! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία, θα είναι τέλεια για τις γιορτινές σαλάτες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα προσπαθήσω να τα ξανα φτιάξω! δε μου πετυχαίνουν στο τηγάνι.
    τέλεια είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή