14 Οκτωβρίου 2012

Τάρτα κρεμμυδιού με μανιτάρια και προσούτο





Τα τελευταία χρόνια με την τεχνολογική επανάσταση σε όλους τους τομείς της ζωής, κοντεύουμε να χαθούμε. Είναι ώρες που νιώθω αγράμματη μπροστά στην 6χρονη κόρη μου. Την βλέπω να με προσπερνάει κι εγώ να τρώω τη σκόνη της. Χάνω επεισόδια και το καταλαβαίνω. Αναρωτιέμαι… όταν γεράσω θα μπορώ άραγε να κινούμαι μέσα στο ίδιο μου το σπίτι άνετα? Θα μπορώ να λειτουργώ την "διαστημική" καφετιέρα μου ή να ρυθμίζω την εξελιγμένη tough τηλεόρασή μου ή ακόμα και να απαντάω στο - δεν ξέρω κι εγώ πως στο καλό να το χαρακτηρίσω - τηλέφωνο ή μίνι υπολογιστή που θα έχω πάντα στην τσέπη μου?


Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και φαντάζομαι ότι τα επόμενα χρόνια θα σημειωθούν κοσμοιστορικά γεγονότα. Τέτοια, που έναν μέσο άνθρωπο θα τον καταστήσουν κυριολεκτικά αγράμματο αν δεν φροντίσει να εξελιχθεί, να διαβάσει και να επιμορφωθεί με βάσει τα καινούρια δεδομένα.

       Το internet, το οποίο και παρακολουθώ στενά, μου δίνει ένα όμορφο, αλλά πολλές φορές και στενάχωρο παράθυρο στον κόσμο. Είναι όμως ένα παράθυρο. Και το παράθυρο δεν παύει ποτέ να δίνει μια αίσθηση της ελευθερίας, οξυγόνου και πρόκλησης του να ανακαλύψεις τι υπάρχει εκεί έξω. 

Το internet μου έφερε και το blog, μέσα από το οποίο εκτέθηκα, ανακάλυψα κόσμο, διάβασα, ενημερώθηκα, δημιούργησα και ξεχάστηκα… Κι είμαι τόσο ευτυχής που το έχω, γιατί πραγματικά νιώθω ότι είναι φάρμακο. Ένα φάρμακο που όταν το παίρνεις σε σωστές δόσεις και με σύνεση σου δίνει πίσω πολλαπλάσια τα οφέλη. Από μικρά και ασήμαντα όπως τούτη εδώ τη νόστιμη τάρτα που ανακάλυψα κάπου, κάπως, μέχρι ανθρώπους, επικοινωνία, γνώσεις και ορίζοντες!!



ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ 

Υλικά: 

    1)  1 φύλλο σφολιάτας
    2)  4 κουταλιές ελαιόλαδο
    3)  3 κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
    4)  1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο με την πρέσα του σκόρδου ή τριμμένο
    5)  220 γραμμάρια μανιτάρια porto bello ψιλοκομμένα 
    6)  Αλάτι
    7)  Πιπέρι
    8)  240 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
    9)  8 φέτες προσούτο 


Διαδικασία: 

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα επάνω. Κόβουμε τα περισσεύματα του φύλλου και διπλώνουμε τις άκρες που προεξέχουν προς τα μέσα, δημιουργώντας έτσι ένα στεφάνι. Τρυπάμε το εσωτερικό της τάρτας με ένα πιρούνι σε μερικές μεριές και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. 

       Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: 

       Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε αυτό τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και ελάχιστο νεράκι (1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ περίπου). Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά. Τέλος αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση. 

       Το μείγμα των κρεμμυδιών με τα μανιτάρια πρέπει να έχει πιεί τελείως όλα τα υγρά του και να είναι απόλυτα στεγνό. Αν έχει υγρά τότε θα μαλακώσει πολύ το φύλλο σφολιάτας και θα καταστραφεί η τάρτα. 

       Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει απόλυτα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να την έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα και να την διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα φτιάξουμε την τάρτα μας. 

       Μοντάρισμα τάρτας: 

       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
       Βγάζουμε την ταρτιέρα με τη σφολιάτα από το ψυγείο. Απλώνουμε επάνω τη γέμιση των κρεμμυδιών και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.  Ύστερα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ροδίσει η σφολιάτα.

       Μόλις είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την στολίζουμε εδώ κι εκεί με φέτες από προσούτο που τις έχουμε τυλίξει σαν τριαντάφυλλα. Σερβίρουμε αμέσως την τάρτα μας ζεστή.

Καλή επιτυχία!!


51 σχόλια:

  1. Μα πιο πολύ θαυμάζω τα σκεύη σου το χρώμα τους τις φωτογραφίες σου.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φωτογραφίες Ξανθή είναι κατά-δικές μου!
      Η ταρτιέρα... εν μέσω κρίσης, δανεική από μια καλή μου φίλη.
      Το πιάτο απλώς πλαστικό!!! χαχαχαχα

      Σε ευχαριστώ πολύ ! Είδες με πόσο απλά πράγματα φτιάχνεις όμορφες φωτογραφίες? Το συστατικό που χρειάζεται είναι μονάχα φαντασία!!!

      Διαγραφή
  2. Πω Πω Χρυσαυγή τί έφτιαξες σήμερα!!!
    Υπέροχη τάρτα και το τριανταφυλλοπροσιούτο σκίζει!!!
    Έτσι μ' αρέσει να το βλέπω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Χαραυγή μου σχετικά με την τεχνολογία!!!Τώρα το φαγητό μου φαίνεται πεντανόστιμο και θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!Οι φωτογραφίες σου απλά καταπληκτικές, θα με έχεις βαρεθεί να σου το λέω χα χα!!!Αλλά αφού αυτό βλέπω να μην το πω;Φιλάκια και καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία ονομάζομαι Χρυσαυγή και όχι Χαραυγή!! χαχαχαχα
      Θυμίσου τη Χρυσή Αυγή και δεν θα ξεχάσεις ποτέ το όνομά μου! χαχαχααχα Είμαι και της μόδας τώρα με τις πολιτικές εξελίξεις!!!

      Τα κοπλιμέντα ουδείς τα βαριέται!! Γι΄ αυτό σε διαβεβαιώ!!

      Φιλάκια σου πολλά!! :-)

      Διαγραφή
  4. Την προηγούμενη βδομάδα πήρα μια σιλικονάτη ταρτιέρα! Ώρα για εγκαίνια λοιπόν! Και μου αρέσουν πολύυυυ τα κρεμμύδια μαγειρεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εγκαίνεια!! Της αξίζει της ταρτιέρας μια γκλαμουράτη τάρτα, ε?

      Διαγραφή
  5. α! ξέχασα..πολύ μ'αρέσουν τα πράσινα σκεύη σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάρα μου, είναι δανεικά...
      Η ταρτιέρα δηλαδή είναι από μια φίλη μου που της την "τσίμπησα" για να κάνω τη φωτογράφιση. Το πιάτο απλά πλαστικό!! χαχαχαχα Σε ξενέρωσα??? χαχαχαα

      Τι να κάνουμε!! Η κρίση βλέπεις μας μαστίγωσε!! χαχαχααα

      Διαγραφή
  6. Άραγε το παράθυρο που ανοίγει καθημερινά με ένα απλό κλίκ και κάνουμε βουτιά στο άπειρο,αυτό που μας προσφέρει ενημέρωση,ψυχαγωγία και ενίοτε προβληματισμούς,είναι ικανό να δημιουργήσει ανθρώπινες,αληθινές σχέσεις,άρρηκτους δεσμούς και συναισθηματικά ξεδιπλώματα??Πιθανόν ..ναι!Και το εξομολογούμαι με έκπληξη αλλά και με πλήρη διαφάνεια ψυχής.Πίσω από τα σκοτεινά πέπλα του ιντερνετικού κόσμου,παραμερίζοντας κάποιες σαθρές πόρτες και απαραφύλακτες στέγες,ίσως ..λέω ίσως να σκοντάψεις σε μία γωνιά φιλόξενη,πολυζήλευτη,πολυθόρυβη και θεαματική!
    Σε μία τέτοια γωνιά ήρθα και κούρνιασα κι εγώ Χρυσαυγή μου,αδυνατώντας ακόμα να συγκεντρώσω τα οφέλη...παρακολούθησα ανήσυχες ψυχές,ακαταπόνητο μεράκι,αδιάλειπτο χιούμορ,πολυμορφικά και ποικίλα χαρίσματα.Σκαλίζοντας διακριτικά τα γραφόμενα των bloggers-έστω και μέσα από μία απλή συνταγή- ανακαλύπτεις τις πτυχές της προσωπικότητάς τους,σκιτσάρεις με αδέξιες κινήσεις την αύρα τους,αναζητάς με ενδιαφέρον την καθημερινότητά τους.Αποζητάς τις προτάσεις τους,όπως καλή ώρα, αυτής της σημερινής..της δικής σου,της Χρυσαυγής,της δικής μου φίλης!
    Πρόταση με πολυθέαμα και πολυθέλγητρα στοιχεία!Λιχουδιά που η αντίσταση παραμερίζει για να βασιλεύσει η πολυπληθής συγκέντρωση απλών αλλά νόστιμων υλικών,πιάτο που η πολυπλοκότητα δεν του αρμόζει αλλά του πρέπει η περιτεχνία,η πολυτέλεια δεν του ανήκει αλλά η λιτότητα το αναβαθμίζει!Χρυσαυγή μου ,μπορεί η εικόνα μου να έρχεται στα μάτια σου ουτοπιστική, όμως ..ας κρατήσω λίγο ρομαντισμό μέσα μου..μπορώ??Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φωτεινή μου. Ναι, είναι δυνατόν αυτό το παράθυρο που το ανοίγουμε και βουτάμε όπως λες στο άπειρο να δημιουργήσει αληθηνές φιλιες. Γιατί μην ξεχνάμε ότι πίσω από αυτό το εικονικό παράθηρο βρήσκονται αληθινοί άνθρωποι που διαχειρίζονται τα αντίστοιχα δικά τους παράθυρα.

      Ετσι λοιπόν είναι δυνατόν να βρεθούν μερικοί, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι οποίοι θα δέσουν και θα φτιάξουν μια αληθινή σχέση φιλίας!! Ναι το πιστεύω και θέλω να το πιστεύω!

      Ο ρομαντισμός είναι όλος δικός σου Φωτεινή μου. Μπορείς να τον κρατήσεις και να τον μοιράζεσαι μαζί μας όπως κάνεις κάθε φορά που μπαίνεις στον κόπο να μου αφήσεις ένα μακροσκελές σχόλιο. Το εκτιμώ και δεν το θεωρώ δεδομένο φυσικά!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!

      Διαγραφή
  7. Αυτό με την τεχνολογία το παθαίνω κι εγώ Χρυσαυγή μου.
    Τρέχει και δεν την προλαβαίνω – που κάτι σκαμπάζω κι εγώ, εν αντιθέσει με τα παιδιά μου που την παίζουν στα δάκτυλα (από πολύ μικρά). Ακόμα και τώρα πατάω λάθος κουμπί στην τηλεόραση και φωνάζω ‘ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ’’..χιχι…

    Πάντως η τάρτα σου ΄΄τεχνολογικά’’ είναι άψογη.
    Ωραιότατη και ευπαρουσίαστη. Η γλυκάδα των κρεμμυδιών έρχονται σε αντίθεση με την αλμυρή πλευρά του τυριού τυρί και του προσούτο.

    Πολύ ωραία ιδέα για μια διαφορετική τάρτα.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τεχνολογικά άρτια τάρτα μου, πολύ μου άρεσε!!!!!!!!!!!!
      χαχαχαχα Μπράβο βρε Μάριον!! Που σκέφτηκες τέτοια όμορφη φράση??? :-)

      Διαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχεις Χρυσαυγή μου! Φτιάχνει η ψυχολογία μου με το ίντερνετ, τα blogs και τις υπέροχες συνταγές όπως η δική σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα, κι εμένα!!!
      Γι αυτό και κάνουμε διαδικτυακή παρεούλα όλες μαζί !!

      Διαγραφή
  9. Εγώ έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια να μάθω την τηλεόραση, επειδή δεν με ενδιαφέρει όμως. Με τα άλλα τα πάω καλά ;-)
    Η τάρτα πολύ καλή δείχνει. Το κρεμμύδι προσθέτει γλύκα στις τάρτες. Το προσούτο το ζήλεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τηλεόραση είναι το λιγότερο Κική μου!! Το θέμα είναι οι υπολογιστές, που δίχως αυτούς δεν μπορεί να προχωρήσει η ζωή πλέον...

      Καλημερα, καλημέρα!!

      Διαγραφή
  10. Μα τι τάρτα! Και όμορφη και κομψή και νόστιμη. Εντυπωσιακά απλή για τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
    Όμως, Χρυσαυγή μου, το προσούτο στο τέλος, μετά το ψήσιμο, είναι το τατς για αυτή τη λιχουδιά, αφού βεβαίως θα έχανε κάθε γεύση, αν ψηνόταν.
    Εύγε σου!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ γλυκιά μου Ζαμπία !!!
      Κι εμένα η απλότητά της και ταυτόχρονα η κομψότητα και η φινέτσα της με συγκίνησαν!!

      Όσο για το προσούτο, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά στο ψήσιμο!!

      Φιλιά και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  11. Κατ' αρχάς να ευχηθώ να "γεράσεις" όμορφα και να είσαι πάντα μέσα στο πνεύμα της εποχής Χρυσαυγή μου.

    Φαντάσου δηλαδή πως τα 27 χρόνια που δουλεύω έχω δει κι' εγώ την τεχνολογία (που είναι μέρος της δουλειάς μου) να εξελίσσεται ραγδαία και από ένα σημείο και ύστερα να αρχίσουν όλα να μου φαίνονται όλα κάπως "υπερβολικά". Ισορροπία λοιπόν...και χρήση της τεχνολογίας για την διευκολυνσή μας και όχι για το "καπέλωμά" μας!!!

    Η τάρτα σου ως παρουσίαση αλλά και ως σύνθεση εξαιρετική.

    Εκείνο δε που μου άρεσε περισσότερο και θα με βρείς απόλυτα σύμφωνη, είναι τα "χρηστικά" δώρα γεννεθλίων και εορτών!!!! Τριαντάφυλλα από προσιούτο!!!! ΜΑΖΙ σου.

    Καλημέρες πολλές και καλή εβδομάδα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τα προσούτο στην κυρία από μένα", όπως λέει και το λαϊκόν άσμα (τα λουλούδια στην κυρία από μένα)!!! χαχαχαχαααααααααααα

      Διαγραφή
    2. δε καταλάβα....κι άλλη θα πάρει το ίδιο δώρο μ'εμένα??????

      Διαγραφή
    3. Όσο η κρίση βαθαίνει θα πρέπει να συνηθίσουμε σε τέτοια δώρα...
      Το μπουκέτο από προσούτο είναι η καλή εκδοχή γιατί μην ξεχνάς ότι κάποιος μπορεί να δωρίσει μπουκέτο - μάτσο από μαϊντανό, μπουκέτο από σέλινο, από πράσσα, από καρότα και πάει λέγοντας!!! χαχαχα

      Διαγραφή
    4. ...Μην ξαφνιαστείς ότι θα φτάσουμε και εκεί...

      * Σήμερα το παίζω εμβόλιμη! :)

      Z.

      Διαγραφή
  12. Ωραία ιδέα για απογευματινό, Χρυσαυγή!!
    Σε απλό ζυμαράκι απλωμένα τα υλικά σου νομίζω θα ήταν εξίσου νόστιμα, τί λες;;
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Στέλλα. Σε απλό ζυμαράκι θα ήταν ποιο υγειηνή και απλή λύση απ΄ ότι η θερμιδογόνα και πληθωρική σφολιάτα!!

      Σε χαιρετώ !

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα, Χρυσαυγή!
    Τι ωραία, λουλουδιασμένη τάρτα! Έκανες και την τσακπινιά σου στο τέλος! Στείλε, σε παρακαλώ, αυτό το κομματάκι με το προσουτένιο τριανταφυλλάκι!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις τσαχπινιές είμαι πρώτη. Και στο φάγωμα επίσης!!
      Το κομμάτι όλο δικό σου Ελένη μου!

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα κορίτσι και καλή εβδομάδα!!
    Αυτό που με ενθουσίασε καταρχήν στην τάρτα σου είναι η απουσία αυγών και κρέμας γάλακτος! Υλικά εκλεκτά, συνταιριασμένα με τέτοιον τρόπο που όλα να αναδεικνύονται και να αλληλοσυμπληρώνονται!
    Κρεμμύδια, μανιτάρια και γραβιέρα συνθέτουν μια απίστευτη γευστική πινελιά!
    Και μετά έρχεται το προσούτο να ολοκληρώσει το αισθητικό κομμάτι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου και εμένα αυτό μου άρεσε αρχικά. Σε πληροφορώ ότι δεν λείπουν καθόλου τα αυγά και η κρέμα γάλακτος. Ισα ίσα που θα χαλούσαν το αποτέλεσμα αν υπήρχαν. Ότι υλικό έχει μπει είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για τη νοστιμιά της.

      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  15. Χρυσαυγή μου η τάρτα σου είναι άψογη!!!!!!Εξαιρετική εμφάνιση και εκλεπτυσμένη γεύση, ωραία υλικά απολύτως συνδυασμένα!Μπράβο!
    Τα σκέυη σου είναι φανταστικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τάρτες,πίτες.... μου αρέσουν πάρα πολύ. Πολύ ωραία η τάρτα σου με απλά και λίγα υλικά, ωραίο πάντρεμα έκανες,πρέπει να είναι πεντανόστιμη.Να είσαι καλά.Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάντια σε ευχαριστώ πολύ! Και εμένα μου αρέσει ότι περιέχει ζύμη.

      Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  17. Λατρεύω τις τάτρες, λατρεύω τη σφολιάτα, λατρεύω τα κρεμμύδια, οπότε...
    στείλε και προς τα δω κανα κομματάκι...
    Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρυσαυγή, η τάρτα σου είναι λες κι είναι φτιαγμένη για μένα. Έχω φοβερή αδυναμία στο κρεμμύδι και μαζί με το προσούτο και την γραβιέρα πρέπει να είναι απίθανη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ κουμπαρούλα μου! Κολάζεις και vegetarian με αυτήν την τάρτα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα, μην κλαις.. Η τάρτα γίνεται vegeterian αν απλά αφαιρέσεις το προσούτο!!! Και καλή απόλαυση μετά!!! Μάκια!

      Διαγραφή
  20. Μ αρέσουν οι τάρτες με κρεμμύδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά! Και αυτή την τάρτα θα την φτιάξω την Πρωτοχρονιά όμως, σε άλλο τραπέζι!!!Σημείωσα ήδη υλικά και διάβασα που γράφεις για τα υγρά της γέμισης κλπ λεπτομέρειες για την πλήρη επιτυχία!
    Λατρεύω προσούτο αλλά δεν ήξερα ότι αν ψηθει χανει τη νοστιμια του!!!
    Ο άντρας σου εκτός απο ψάρια δεν τρώει και μακαρόνια???? Και από όλο τον αντρικό πλυθησμό, εσύ μια σούπερ μαγείρισσα, διάλεξες τον συγκεκριμένο που δεν τρώει το 1/3 των φαγητών???? Πρέπει να τον αγαπάς πολύ!!!
    Χα χα χα! Να είστε πάντα ερωτευμένοι και αγαπημένοι σας εύχομαι, αρκεί να μην τρώτε μακαρόνια και ψάρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Δήμητρα που κατέγραψες όλες τις λεπτομέρειες που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Αλλωστε η τάρτα είναι πανεύκολη. Είναι αρκετά εφετζίδικη λόγω του προσιούτο και τόσο εύκολη που κανείς δεν θα το πιστέψει.

      Για το άλλο θέμα... ω, ναι!! Δεν τρώει ψάρια, μακαρόνια, και πολλά πολλά άλλα... Μακρύς ο κατάλογος. Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να τον αγαπάω. Δεν εξηγείται αλλιώς.... χαχα

      Φιλιά και καλή σου επιτυχία!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10